Zanima me katere gonilnike uporabljate za kartice z NVIDIA čipom.Sam sem na GF4mx 440 uporabljal omega gonilnike, ki so mi v 3dmark2001 dali pred vsemi ostalimi gonilniki prednost okoli 400 točk (prej 6800, potem 7200).Zdaj za 7600GS pa ne vem katere moded gonilnike uporabljati.Kolikor sem testiral ni noben moded gonilnik razen OMEGA vreden omembe, ni vidne kakšne minimalne spremebe v performancu oz. kvaliteti slike.No OMEGA gonilnikov ne morem uporabljati na novi kartici, enostavno noče jih inštalirati.Naj bo to tema o gonilnikih, če je še ni.
Majhen update gonilnikov, če bom pri času bo v kratkem sledil še UT2004 test.
Testni sistem:
A64@2525Mhz
1 GB Patriot 3-3-3-5 230Mhz
GF7600GS 560/680

Na hitro sem testiral par najbolj znanih moded gonilnikov, iskal sem tisti pravi "performance" gonilnik.Naj opozorim, da nekdo z 8800GTX za same igre nima razloga iskati moded gonilnika, pri 3dmark pa bi znal znatno izboljšati svoj rekord.
Iz grafa je lepo razvidno.Z-Tweaked 158.19 nudi najboljši rezultat v 3dmark od testiranih, za kaj drugega kot benchmark bi ga težko priporočil.To se lepo vidi tudi pri skakanju testov, med posameznimi testi je lahko tudi po 600 točk (2001) razlike, zato svetujem da test poženete vsaj 3x, da bi dobili najboljši rezultat.
Pri SuriSom je zadeva podobna, naj vas le opozorim, da so imeli mnogi težave z odstranjevanjem gonilnikov, tudi sam sem jih imel, tako da svetujem, da se jih izognete.
XG gonilniki nudijo neko razmerje med performance/quality, za benchmark niso primerni, v igrah bi jih pa svetoval.NVIDIA official gonilniki v vseh testih ostanejo pri ali pod samim vrhom, poudarek je na performancu in ne na kvaliteti slike.Zaenkrat lahko za konec rečem, za benchmark tipa 3dmark svetujem Z-Tweaked 158.19, za igre pa nebi bila napačna izbira XG 158.16 .Sledil bo še test v UT2004, ki bo upam da dal boljšo predstavo o tem, kateri gonilnik je trenutno najboljši za mašine, ki rabijo poslednji FPS.Lastniki 8800GTX in podobno pa zadevo uporabite zgolj za 3dmark.